Кандидатът на републиканците Крис Кристи спира президентската си кампания за 2024

...
Кандидатът на републиканците Крис Кристи спира президентската си кампания за 2024
Коментари Харесай

Крис Кристи напуска надпреварата за Белия дом

Кандидатът на републиканците  Крис Кристи стопира президентската си акция за 2024 година  

Това е още един знак, че съпротивата на републиканците против любимеца Доналд Тръмп се топи, съгласно АП и " Блумбърг ".

Бившият губернатор на Ню Джърси беше изправен пред напън да приключи акцията си и да поддържа някогашния дипломат в Организация на обединените нации Ники Хейли в опит да усили възможностите ѝ да завоюва първичните избори на 23 януари в Ню Хемпшир, където Тръмп води в социологическите изследвания.

Кристи публично започва кандидатурата си през юни 2023 година, като назова Тръмп " наскърбен, сърдит човек " , който би трябвало да бъде дисквалифициран от президентския пост. Той насочи ужасни предизвестия към партията си за второ президентство на Тръмп.

Бившият президент е деспот и хулиган, съгласно него. 
 Тръмп към момента е любимец измежду републиканците за президент на Съединени американски щати
Тръмп към момента е любимец измежду републиканците за президент на Съединени американски щати

Това демонстрират резултатите от изследване на Reuters/Ipsos

Бившият губернатор също не пощади своите противници от 2024 година от рецензии. Той ги назова измамници и сложи под подозрение нежеланието им да подлагат на критика Тръмп.

" Има единствено един претендент, който се пробва да спре Тръмп, гласеше рекламен клип през декември. Крис Кристи е единственият, който може да победи Тръмп, тъй като той е единственият, който се пробва да победи Тръмп. "

На един примитивен спор на Републиканската партия Кристи назова   " изплашен ", тъй като не отговори дали счита, че Тръмп е душевен кадърен да бъде президент.

" Годен ли е или не е? " — попита Кристи, до момента в който Десантис избягваше въпроса.

Той също по този начин , когато тя пропусна да спомене робството като причина за Гражданската война, обвинявайки я, че не желае да обиди никого, като споделя истината и се явява на прослушване, за да бъде определена за претендент за вицепрезидент на Тръмп.

" Какво ще се случи, когато тя би трябвало да се изправи против силите в личната ни партия, които желаят да завлекат тази страна все по-дълбоко и по-дълбоко в яд, разделяне и безсилие? " — попита неотдавна Кристи.

Промяната на Кристи от дълготраен другар на Тръмп в бодил в очите му е смайваща. Бившият губернатор беше един от първите известни републиканци, които поддържаха президентската акция на Тръмп през 2016 година, давайки му скъпа легитимност. Той продължи да служи като временен ръководител на Тръмп и даже го отбрани, когато стана президент.

Не след дълго след жестоката офанзива против Капитолия на Съединени американски щати на 6 януари 2021 година обаче Кристи промени курса, като изостри рецензиите си към Тръмп и неговите неистини за спечелването на президентските избори през 2020 година

" Мисля, че всичко, което той споделяше от изборната нощ нататък, подтикна хората към такова равнище на яд ", сподели Кристи за протеста на Капитолия, като даде да се разбере, че държи Тръмп директно виновен.

Междувременно Тръмп отговори на рецензиите на Кристи, като насочи грозни нападки за тежестта му.
 И Крис Кристи влиза в борбата за Белия дом
И Крис Кристи влиза в борбата за Белия дом

Още един прочут противник на Тръмп ще се бори за президент

Кристи разяснява концепцията да се откаже и да поддържа Хейли на скорошно събитие в Ню Хемпшир.

" Ще се веселя да се махна от пътя на някой, който в действителност се кандидатира против Доналд Тръмп, сподели Кристи. Да кажем, че отпадам от конкуренцията тъкмо в този момент и поддържам Ники Хейли. След това, след три месеца, след четири месеца, когато сте подготвени да отидете на конгреса, тя излиза като негов вицепрезидент. Как ще наподобявам? Как ще наподобяват всички хора, които я поддържаха по моя молба? "

Припомняме, че скоро стартират първичните избори за номинация. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР